Rakvere lisaeelarve kasvatab eelarvet 4,2 miljonit

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmapäeval otsustab Rakvere linnavolikogu lisaeelarve vastuvõtmise.
Kolmapäeval otsustab Rakvere linnavolikogu lisaeelarve vastuvõtmise. Foto: Toomas Huik / Postimees

Kolmapäeval otsustab Rakvere linnavolikogu lisaeelarve vastuvõtmise üle, millega suureneks linnaeelarve 4,2 miljoni euro võrra 19,7 miljoni euroni.

Suuremad lisaraha saavad projektid on sõiduteed, kuhu investeeritaks 900 000 eurot, Targale Majale antakse toetust, mis ulatub samuti 900 000 euroni, ning Rohuaia lasteaiale läheb 1,4 miljonit eurot, millest 750 000 eurot tuleb riigi ja EAS-i lisatoetuste näol.

Veel kasvavad Rakvere gümnaasiumi kulud 116 000 euro võrra ning linnavalitsuse tegevuskulud 111 000 euro võrra, selgub lisaeelarve eelnõust.

Teetöödele kavandatavast summast 530 000 eurot moodustab laenu arvel kaetav omaosalus Kunderi, Karja, Seminari ja Võidu tänavate vee- ja kanalisatsioonitrsasside vahetamise käigus teostatavate teetööde kaasrahastamiseks. Targa Maja toetuseks on kavandatud omaosaluse katmine Turu plats 2 kinnistu renoveerimisprojektis.

Lisaeelarve põhilisteks tululiikideks on riigipoolsed sihtotstarbelised toetused jooksvateks kuludeks ja põhivara soetamiseks ning 2014 eelarveaasta kasutamata jääk ja ülelakumised. Täiendavaid maksulaekumisi käesoleva lisaeelarve koostamisel ei ole kavandatud. Tasandus- ja toetusfondi eraldised kasvavad lisaeelarve järgi poole miljoni euro võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles