Jäätmete sorteerimisel on mõtet

, MTÜ Eesti Pakendiringlus juhatuse esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Müüdil, et liigiti kogutud jäätmed prügiautos segamini aetakse ja jäätmete sorteerimine on seega mõttetu, alust ei ole. Eri konteinerid tühjendatakse eri sõitude käigus ja juba sorteeritud prügi segaolmejäätmete sekka ei satu.

Ettevõtetes ja kodumajapidamistes sorteeritud jäätmed jõuavad riigi suurimasse taaskasutusettevõttesse Eesti Pakendiringlus või mõne väiksema käitleja kätte. Pakendiringluses töödeldakse eri materjalid nii, et need saab toorainena uuesti kasutusse võtta.

Eraldi tuleb Eestis sorteerida paber ja papp, pakendid, ohtlikud jäätmed ning biolagunevad jäätmed. Kuigi sorteerimine on kohustuslik juba 2008. aastast, näitab statistika, et eestimaalased ei ole kuigi head sorteerijad. Kui mõnes teises Euroopa Liidu liikmesriigis kogutakse liigiti umbkaudu pool jäätmetest, siis meil vaid umbes veerand.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles