Tallinna-Narva maanteel tabati ebastabiilse sõidustiiliga veokijuht

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn-Narva maanteel tabati ebastabiilse sõidustiiliga üleväsinud veokijuht.
Tallinn-Narva maanteel tabati ebastabiilse sõidustiiliga üleväsinud veokijuht. Foto: Jaanus Lensment

25. juunil sai politsei lühikese aja jooksul mitmeid teated, et Narvast Tallinna poole sõidab ohtlikke manöövreid sooritav veoauto. Kella 12.20 paiku peatasid Ida prefektuuri liikluspolitseinikud veoki Volvo. Politseiametnikud märkasid, et sõiduki sõidustiil oli ebastabiilne ja veokil põlesid ohutuled. Lisaks olid haagise uksed lahti.

Kontrolli käigus selgus, et veokit juhtinud 1962. aastal sündinud Vasilyev rikkus oluliselt töö- ja puhkeaja nõudeid. Politseinike juuresolekul ei olnud juhi käitumine adekvaatne ja kontrollijad said aru, et juht on üleväsinud. Politseinike sõnul oli juhi kõne segane ja tal oli koordinatsioonihäired. Ka tema reageerimine toimuvale oli aeglustunud. Veokijuhile vormistati kiirmenetluse otsus ja ta kõrvaldati juhtimiselt, mis tähendas seda, et veokijuht pidi puhkama ja alles pärast seda oleks võinud uuesti veokit juhtida.

Vaatamata politsei korraldusele peatati sama veoauto paarkümmend kilomeetrid eemal uuesti. Kuna juht eiras politseinike korraldust ning oli oht, et ta jätkab sõiduki juhtimist ning on liikluses ohtlik, siis peeti ta 24 tunniks kinni. Mees oli kaine, kuid sellele vaatamata toimetati ta arestimajja, kus ta end välja puhkas.

Jõhvi politseijaoskonna vanemkorrakaitseametnik Annika Elm tänab kõiki tähelepanelikke liiklejaid, kes teavitasid ohtlikult ja ebastabiilselt liikunud veoautost. "Üleväsinud sõidukijuht, on siis tegemist sõiduautoga või raskeveokiga, on ohuks nii endale kui ka teistele liiklejatele," sõnas Elm. Vanemkorrakaitseametnik lisas, et põhimõtteliselt võib üleväsimust võrrelda alkoholijoobega. "Reageerimisvõime aeglustumine võib olla tingitud nii alkoholist, narkootikumidest kui ka väsimusest. See on ka põhjus, miks ükski liikleja ei peaks istuma autorooli, kui ta tunneb, et tema tervislik seisund seda ei võimalda," lisas korrakaitsja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles