Pagulased aitasid kadunud meest otsida

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ulvi hooldekodust kaduma läinud Karl.
Ulvi hooldekodust kaduma läinud Karl. Foto: Erakogu

19. juunil kella 18 paiku Ulvi hooldekodust lahkunud 83aastase Karli otsimiseks moodustatud OPEROGi ehk operatiivse otsingugrupiga liitusid ka Vao pagulased, kes kaduma läinud meest nii 21. kui 28. juunil Ulvis ja selle ümbruses otsida aitasid.

Sihtasutuse Kadunud juhatuse liige Aare Rüütel kõneles, et mõttele pagulasi otsingutele kaasata tuli otsingugrupp ise, sest abilisi nappis. Kui ideed oli Vao varjupaigataotlejate keskuses tutvustatud, võtsid sellest kinni nii keskuse juhataja kui ka pagulased.

Karli otsingutele tuli kümme pagulast, kelle transpordi Vaost Ulvi korraldas keskus. Rüütli hinnangul oleks appi tulnud rohkemgi pagulasi, kui transport oleks seda võimaldanud.

Aare Rüütli sõnul oli võõramaalastel tugev tahe aidata. “Otsingutel osalenutest kaks on endised politseinikud, kellel on töökogemus oma riigist,” märkis Rüütel ning tänas kõiki, kes seni abiks on olnud.

Siiani pole Karli siiski leitud. Rüütel ütles, et Karl on varemgi Ulvi hooldekodust lahkunud ning hääletanud auto peale, et minna oma talukohta Tudus. Sealt teda aga sel korral ei leitud.

Rüütel märkis, et ilmselt pidi kadunud mees nüüdki saama sõidukiga Ulvist kaugemale, ja seetõttu palus ta inimesel, kes Karli auto peale võttis, otsijatega kindlasti ühendust võtta. Aare Rüütli telefoninumber on 524 2776.

Karl on lühikest kasvu, kõhna kehaehitusega ja tal on hallid juuksed.

Hooldekodust lahkudes oli tal seljas punase-mustaruuduline flanellist pluus, jalas tumesinised dressipüksid ning mustad jalanõud. Mees liikus kepi abil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles