Läheneb füüsilise isiku tulumaksu juurdemaksmise tähtaeg

Kristel Kaljuvee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näiliselt maksu- ja tolliameti (MTA) saadetavad kirjad on vigases eesti keeles ja neis palutakse enammakstud tulumaksu tagasisaamiseks sisestada õngitsuslehele enda kohta täpsustavat infot.
Näiliselt maksu- ja tolliameti (MTA) saadetavad kirjad on vigases eesti keeles ja neis palutakse enammakstud tulumaksu tagasisaamiseks sisestada õngitsuslehele enda kohta täpsustavat infot. Foto: Dmitri Kotjuh

Homme on füüsilise isiku tulumaksu tagastamise ja juurdemaksmise tähtaeg. Eelmise aasta tuludeklaratsioonide põhjal tuleb 12 287 maksumaksjal tulumaksu juurde tasuda kokku 3,3 miljonit eurot.

Maksu- ja tolliameti teenindusosakonna juhtivspetsialist Hannes Udde soovitab maksukohustuse täita õigel ajal, et vältida hilisemat intressi tasumist. „Kui inimesel on raskusi tulumaksukohustuse õigeaegse täitmisega, siis on võimalik sõlmida kokkulepe tulumaksu tasumise ajatamiseks.

Sellisel juhul saab taotleda ka intressimäära vähendamist poole võrra,“ selgitas Udde. Maksuvõla ajatamist saab taotleda ameti teenindusbüroos ja juhul, kui maksuvõlg ei ületa 3200 eurot, siis ka e-maksuametis/e-tollis. Samuti saab ajatamistaotluse saata e-posti aadressile pohja@emta.ee

Füüsilisele isikule, kes deklareeris kasu vara võõrandamisest või välismaalt saadud tulusid ja füüsilisest isikust ettevõtjatele, on tulumaksu tasumise ja tagastamise tähtaeg 1. oktoober. Selleks kuupäevaks tuleb tasuda tulumaksu 12 775 deklaratsiooni alusel summas 23,5 miljonit eurot.

Eelmise aasta eest deklareeris oma tulusid üle 665 000 inimese, neist 96 protsenti elektrooniliselt. Deklaratsioonide alusel kuulus sel aastal tagastamisele 95,2 miljonit eurot enamtasutud tulumaksu, mis on 2,3 miljonit eurot rohkem kui oli aasta tagasi.

Amet teavitas mai lõpus neid maksumaksjaid, kellel tuleb 2014. aasta tuludeklaratsiooni alusel tulumaksu juurde maksta. Oma maksuteadet ja isikuandmeid saab kontrollida e-maksuametis/e-tollis. Infot tulumaksu tasumise ja tagastamise kohta saab ameti infotelefonilt 1811 või 880 0811. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles