Peaingel kostitab kirikulist ja teelist

Katrin Uuspõld
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miikaeli suvekohviku juhataja Kristen Suokass leti taga askeldamas. Kohvik kannab peaingli nime, sest Rakvere Kolmainu kirik oli algselt pühendatud peaingel Miikaelile ja alles 1698. aastast on tegu Kolmainu kirikuga. Miikaeli-nimeline on ka 2010. aastal valminud kirikukell.
Miikaeli suvekohviku juhataja Kristen Suokass leti taga askeldamas. Kohvik kannab peaingli nime, sest Rakvere Kolmainu kirik oli algselt pühendatud peaingel Miikaelile ja alles 1698. aastast on tegu Kolmainu kirikuga. Miikaeli-nimeline on ka 2010. aastal valminud kirikukell. Foto: Kasper Mäe

Rakveres Pikal tänaval Kolmainu kiriku ees ja sees on suvi läbi avatud Miikaeli kohvik, kust nii turist kui kohalik saab osta võileibu, sooja suppi, maitsvaid kooke, aga ka kirikuga seotud meeneid ja kohalike kunstnike töid.

Jahe ja hämar, samas õdus ruum, kuhu sisenedes tunneb jalge all vanu kühmlikke munakive. Sompus ilmaga annavad lisavalgust väikesed teeküünlad. Riiulitel on väljas Jule Käen-Tormi keraamika ja ehted, nagis tema tehtud suvekotid ja vööd, millel külastajate seas hea minek, seintel Toomas Kaskmanni maalid ning puidust lauajupi külge on rivistatud vanast kirikukatuse plekist tehtud magnetid kirjaga “Aga sõnad ei hävi (Jeesus)”. Nende müügitulu läheb kiriku katuse remondiks. Kaasa osta saab ka kirikuküünlaid, inglikujukesi ja krutsifikse.

Kohvik on vanas laoruumis, kus omal ajal hoiti surnuraame, asunud juba kahel suvel. Siis oli suvekohviku pidajaks Kolmainu kogudus ise, kes hoidis õiglase kaubanduse joont, pakkudes vastutustundlikust kontrollitud tarneahelast pärit kohvi-teed ning maiustusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles