Noored pärlipäästjad lammutasid kopratammi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ebapärlikarp vajab elamiseks puhast vett ja vaheperemeheks lõhelisi. Selleks, et kalad liikuma pääseksid , on vaja hävitada kopratamm. Pilt on illustratiivne.
Ebapärlikarp vajab elamiseks puhast vett ja vaheperemeheks lõhelisi. Selleks, et kalad liikuma pääseksid , on vaja hävitada kopratamm. Pilt on illustratiivne. Foto: Kasper Mäe

Üleeile käis rühm Eestimaa noori koos välismaalt tulnud vabatahtlikega Lahemaal kopratammi lammutamas, et parandada looduskaitse all oleva ebapärlikarbi elutingimusi.

Päästemissioon algas Ojaäärse loodusmajast, kus toimub laagri vormis loodusteemaline kursus “Junior Ranger”. Noored haarasid kaasa suuri liblikavõrke meenutavad töövahendid, selga pandi niiskuskindlad riided ning jalga kummikud. Algas pooletunnine sõit, mis kulges esmalt mööda männimetsaga ümbritsetud maanteed ning seejärel juba käänulisel kruusateel.

Laagrilisi ootas salastatud asukohas – et tagada ebapärlikarbi turvalisus – ees veel rühm AIESECi vabatahtlikke Hong Kongist, Indiast ja Bangladeshist ning talgujuhid Eesti Looduse Fondist. Vahetult pärast bussist väljumist hakkas sadama paduvihma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles