Politsei pöörab suvel rohkem tähelepanu liiklusjärelevalvele

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kesine saak rõõmustab politseid.
Kesine saak rõõmustab politseid. Foto: Martin Ilustrumm

Politsei hoiab suvekuudel suurema tähelepanu all kolme peamist liiklusõnnetuste ohufaktorit, milleks on joobes juhtimine, liigsuurt sõidukiirus ning turvavöö mitte kasutamine.

Politsei- ja piirivalveameti juhtivkorrakaitseametniku Marili Kohava sõnul nõuab igal aastal elusid suvine tüüpõnnetus, kus noor mees varahommikul suurel kiirusel väsimuse või alkoholijoobe tõttu teelt välja sõidab. "Nende õnnetuste ära hoidmisel on suur roll ka inimese sõpruskonnal, kuna enamasti algavad need sõidud mõnelt ühiselt koosviibimiselt. Just need on inimesed, kes saavad sekkuda, juhul, kui kaaslane plaanib alkoholi tarvitanuna rooli minna," ütles Kohava.

Tema sõnul tuleks hoiduda hilisõhtustest või varahommikustest pikkadest sõitudest, kus juht väsimusega võitleb. "Mõistlikum on jääda öömajale või kui juba sõitma on hakatud, siis teeservas puhata," rääkis Kohava.  

Samuti juhib politsei liiklejate tähelepanu kaherattaliste ohutusele, kuna jalgratta, mopeedi või mootorrattaga liiklejaid on juunis kokku vigastada saanud 37. "Kaherattaliste ohutus sünnib kõigi liiklejate koostöös, kus autojuhid on nõrgema osapoole suhtes tähelepanelikud, kaherattaliste juhid teevad aga endast kõik oleneva, et mitte liiklusõnnetusse sattuda," ütles Kohava.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles