Eesti teenekaimad naisekandjad sõidavad maailmameistrivõistlustele

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janno ja Anu Sild eelmisel aastal Sonkajärvil võistlushoos.
Janno ja Anu Sild eelmisel aastal Sonkajärvil võistlushoos. Foto: Erakogu

Nädala lõpus toimuvad Soomes Väike-Maarja sõprusvallas Sonkajärvil 20. naisekandmise maailmameistrivõistlused. Tänavu esindavad seal Eestit meie teenekaimad naisekandjad, viljandlased Janno ja Anu Sild.

Sillad osalesid maailmameistrivõistlustel ka eelmisel aastal, siis pärjati nad Sonkajärvil kõige vastupidavama kandja tiitliga – “Voimakkain kantaja 2014”. Janno ja Anu Sild on ainus paar, kes on osalenud kõigil kuueteistkümnel Väike-Maarjas peetud Eesti naisekandmise esivõistlusel.

Janno ja Anu Sild teevad seekord Sonkajärvil kaasa nii 3. juuli õhtul võistluskavas oleval sprindidistantsil kui ka põhivõistlusel 4. juulil.

Paari sõit võistlustele saab teoks koostöös Väike-Maarja vallavalitsusega, keda seovad Sonkajärvi vallaga juba 1989. aastal alguse saanud sõprussuhted.

Viimasel kahel aastal ei ole Väike-Maarjas Eesti esivõistlusi naisekandmises peetud, kuid valla spordi- ja avaliku teabe osakonna juhataja Ilve Tobrelutsu sõnul pole välistatud, et millalgi hakatakse neid taas korraldama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles