Kirik keset karust küla

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nagu maailma parimale külale kohane, toimetavad laval maailma parimas üksmeeles erinevad näitlejapõlvkonnad ja sünnivad naksakad rollid.
Rakvere Teater/Alan Proosa
Nagu maailma parimale külale kohane, toimetavad laval maailma parimas üksmeeles erinevad näitlejapõlvkonnad ja sünnivad naksakad rollid. Rakvere Teater/Alan Proosa Foto: Rakvere Teater/Alan Proosa

Esmalt pole mingit kirikut. On vaid lahmakas metsast maad ja vanaisa tahe. On töö ja eluga pankrotti läinud mees, tema terve talupojamõistus ja vintske (soome) sisu.

Ausa südame ning kindla meelega Eemeli Toropaise nõust ja jõust kerkib kirik, selle ümber eluterve külakuningriik, kus trotsitakse tuumasõda ning maailmalõpp annab paraja põhjuse selfie teha.

Loovalt lennuka lavastaja Jaanus Rohumaa idee ja tahte tulemusel end Rakvere Rahvaaias ilmutav Arto Paasilinna “Maailma parim küla” otsib inimkonna jätkusuutlikkuse valemit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles