Politsei hoiatab: laste ja loomade autosse jätmine võib olla ohtlik

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loomade autosse jätmine palaval suvepäeval võib olla ohtlik.
Loomade autosse jätmine palaval suvepäeval võib olla ohtlik. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Igal suvel saab politsei väljakutseid, milles möödujad annavad teada, et kaubanduskeskuse parklas on päikese kätte jäetud auto, kus nutab laps või on silmnähtavalt ebameeldivas olukorras lemmikloom. 

Kuigi politsei võtab sõidukiomanikuga ühendust ja enamasti tõttab lapsevanem või lemmiklooma omanik olukorda päästma, on selline tegevus ohtlik ning vastutustundetu.

Enamikel juhtudes tuuakse vabanduseks, et autost eemalduti vaid hetkeks, kuid need hetked ongi politsei kinnitusel paraja pikkusega, et sündmused võtaksid pöörde, millega ei osatud arvestada. "Eksperdid ütlevad, et imikule võib palava ilmaga kuumenenud autosalongis viibimine muutuda ohtlikuks juba veerand tunni jooksul. Seega, pigem tuleb vältida olukordi, kus lapsed palavasse autosse jäetakse," märkis politsei.

Kuigi on levinud teadmine, et näiteks koerad taluvad kuumust inimestest paremini, ei vasta see politsei kinnitusel tõele, sest koera kehatemperatuuri paarikraadiline tõus võib muutuda talle kiiresti eluohtlikuks.

"Olukorda, kus laps või lemmikloom on autosse jäetud, ei tohiks leevendada aknaid lahti jättes. Mõne aasta eest otsis politsei sõidukit, mis varastati, sest omanik soovis oma halva tervisega koera konditsioneeriga jahutada. Töötava mootoriga sõiduk jäeti maja ette ja varas sõitis sellega minema," rääkis pressiesindaja.

Nähes, et lapse või lemmiklooma tervis on ohus ja sõiduki omanikku läheduses pole, tuleks sellest viivitamatult teada anda hädaabinumbrile 112.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles