Helina Tilga käekiri kõnetab nii eestlast kui jaapanlast

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helina Tilk on teadlikult oma ettevõttesse palganud ka puudega inimesi.
Helina Tilk on teadlikult oma ettevõttesse palganud ka puudega inimesi. Foto: Erakogu

Helina Tilk iseloomustab oma äripartnerit ja sõpra Allat kui väga aktiivset ja šarmantset daami, kel kõik suhtlusel baseeruvad toimingud hästi välja kukuvad. “Kui käisime koos messidel, siis päeva lõpuks võttis see tublisti läbi, kuid Alla oli ka siis särav – seda ei ole võimalik õppida, see on kaasa sündinud omadus,” räägib Helina.

Helina Tilga maalitud klaasid, portselan, aga ka tema motiividega salvrätid ja kangad jõuavad lisaks Eestile ja Saksamaale ka Põhjamaade, USA ning Jaapani klientideni, kelle maitsed on aga erinevad.

Näiteks jaapanlased hindavad tema kogemuse põhjal sirgeid ja lihtsaid kujundeid, Kesk-Euroopas armastatakse veidi kirjumaid kombinatsioone ja traditsioone – tahetakse näha seda, mida ollakse harjunud nägema. Saksamaal võetakse teda Põhjamaa lihtsa ja selgepiirilise stiili esindajana. “USAga on küll nii, et iga asi, mida ma olen teinud, on neile meeldinud,” märgib Helina Tilk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles