Julged unistused, palju tööd ning rohkesti lihtsalt õnne

Katrin Uuspõld
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alla Schulz — alati elegantne ja valmis panustama oma energiat ja oskusi sinna, mis talle oluline.
Alla Schulz — alati elegantne ja valmis panustama oma energiat ja oskusi sinna, mis talle oluline. Foto: Erakogu

Kui nooruke Rakverest pärit Alla Schulz tuttava advokaadi saatel Lübeckis maksunõuniku büroosse astus ja rääkis oma plaanist hakata Helina Tilga maalitud portselani Saksamaale tooma, vaatas büroo omanik teda pikalt ja ütles: “Oi, selline väike tüdruk Eestimaalt nii julgete ideedega! Minu juures käivad kliendid Šveitsist eralennukitega, pisiasjadega ma ei tegele. Aga mul on respekti julguse ees – võtan teid oma kliendiks!”

See vestlus leidis aset paarkümmend aastat tagasi. Tänaseks on Alla elanud Saksamaal pisut üle poole oma elust ning loonud firma ALLA-S, mis vahendab tarbekunstniku ja portselanidisaineri Helina Tilga töid neljasajasse müügikohta Saksamaal. Ta on väga rahul, õpib pidevalt ise uusi asju ning plaanib hakata lisaks kunstile tooma Saksamaale Eesti disaini.

See kõik oleks võinud aga minna teisiti, kui ta värskelt Tallinnas juuksurikutse omandanuna ei oleks otsustanud loobuda suurepärasest praktikakohast ning ihaldusväärsest juuksurikarjäärist. Ta võttis vastu kutse liituda Lääne-Viru maakonna delegatsiooniga, kes saatis noored aastaks sõprusmaakonda Plöni põllumajandust õppima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles