Nädala kaja: Vähem vihkamist

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Pulver.
Andres Pulver. Foto: Marianne Loorents

Eelmisel nädalavahetusel sattusin Helsingi kesklinnas seksuaalvähemuste paraadile. Kilomeetritepikkuses kolonnis marssisid geid, lesbid, transseksuaalid, aseksuaalid ja igasugused muud rohkem või vähem imelikud inimesed. Kõik olid rõõmsad – nii need, kes paraadi vaatasid, kui needki, kes vikerkaarelippude ja plakatite all mööda Helsingi tänavaid kõndisid.

Erinevatel hinnangutel oli kolonni pikkuseks neli kuni viis kilomeetrit. Tunni aja jooksul nägin täpselt ühte politseinikku Esplanaadi pargis mootorrattal aeglaselt pealtvaatajate vahel ringi sõitmas. Igaks juhuks. Mingit vihkamist ei paistnud kusagil. Keegi ei astunud välja traditsioonilise perekonna kaitseks. Klassikuid parafraseerides – oli tore suvepäev.

Kolmapäeva õhtul olin puupüsti rahvast täis Sagadi mõisa saalis, õigemini küll saali ukse taga kuulamas-vaatamas öömuuseumi esimest loengut ja sellele järgnenud Kaunimate Aastate Vennaskonna kontserti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles