Külalood: Nobedad neegrid ja ootavad eestlased

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein, see Kadrina Sikk.
Rein, see Kadrina Sikk. Foto: Meelis Meilbaum

Seal, kus eestlane ootab, et hiir kassile suisa suhu jookseks, hakkab neeger hoopis nobedasti toimetama. Nii mõtlesin Jõgeva kandi küladest läbi sõites, teeremonti kirudes ja värsket kartulit haugata ihates.

Niisiis – kõik, kellel Rakverest Tartu poole asja, pange nüüd alustuseks hoolega tähele ja jätke meelde: Jõgeva-lähedastes külades käib suuremat sorti teeremont. Mõne remondi ajaks kohale toodud valgusfoori taga tuleb seista kümmekond minutit. Seisin minagi seal ning seirasin teeveerel olevat silti, mis osutas kaugemale heki taha, vast nii mõnesaja meetri kaugusel asuva talu poole. Sildil oli ahvatlev kiri “Värske kartul”.

Loomulikult kulunuks mul õhtuks ära paar kilo kodumaist kartulit. Autojärjekorrast ma lahkuda aga ei saanud, sest oli parasjagu kiire ning polnud kusagilt varnast võtta veerandit tundi, et kartulimüüja manu heki taha kaupa tegema minna. Nii leidiski aset ühekorraga tobe ja kurblooline olukord.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles