Niidukuu 96 abielusõrmust ja 48 armunud paari

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suve südames on kuu, mis on abiellumise ja armastuse kõrgaeg. Juulis kuulutatakse Lääne-Virumaal meheks ja naiseks rekordarv paare.
Suve südames on kuu, mis on abiellumise ja armastuse kõrgaeg. Juulis kuulutatakse Lääne-Virumaal meheks ja naiseks rekordarv paare. Foto: Tairo Lutter

Rooside õrnad õielehed levitavad lopsakat lõhna, tiibuksed lüüakse valla, on kuulda slepi sahinat. Hetk veel ja orkester alustab pulmamarssi. On naine, mees ja südamehääled. Üürike õnnistav hetk taeva ja maa, unistuste ja elu vahel. Ja suve häält on kõikjal.

“Juulikuu on looduses kõige ilusam kuu,” iseloomustavad Pauliine Põlder ja Caspar Sild oma pulmaaja valikut. Noored vannuvad teineteisele igavest truudust juulikuu viieteistkümnendal päeval. Nad on üks Lääne-Virumaa pea viiekümnest paarist, kes on pidanud heinakuud abiellumiseks ilusaimaks ajaks.

“Pooled või rohkemgi aasta jooksul sõlmitavatest abieludest registreeritakse just suvekuudel,” kinnitab Lääne-Viru maavalitsuse perekonnaseisuametnik-vanemspetsialist Terje Pärnasalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles