Puidufirmades tuvastati puudusi

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Meelis Meilbaum

Lääne-Virumaa ja Jõgevamaa puidu töötlemisega ja mööbli tootmisega tegelevas 19 ettevõttes tuvastati tööinspektsiooni sihtkontrolli käigus puudusi kolmeteistkümnel töövahendil.

Tööinspektsioon viis esimesel poolaastal läbi sihtkontrolli, et ennetada ja vähendada töövahenditega seotud tööõnnetusi puidu töötlemisega ja mööbli tootmisega tegelevates ettevõtetes. Kontrolliti eelkõige neid ettevõtteid, kus alates 2013. ja 2014. aastal oli juhtunud tööõnnetusi.

Lääne-Virumaal kontrolliti kahtteist ettevõtet ja Jõgevamaal seitset. Kuna tööõnnetuste analüüs näitas, et vanematel tööpinkidel töötavate töötajatega juhtub enam õnnetusi, kui nende kolleegidega kellel on kasutada kaasaegsemad tööpingid ja töötingimused, otsustati sihtkontrollis pöörata peamiselt tähelepanu töövahenditele (saag, frees ja höövel) mille valmistamise aeg oli enne 1999. aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles