Suhtumine pagulastesse on eestlaste endi teha

Hanno Pevkur
, siseminister (Reformierakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siseminister Hanno Pevkur.
Siseminister Hanno Pevkur. Foto: Toomas Tatar

Euroopa pagulaspoliitika on enim kirgi ja vaidlusi tekitanud teema. See on märk sellest, et otsuseid ei tehta inimeste seljataga, vaid kogu protsess ja arutelu on avalik. Selles arutelus vajavad aga selgitamist mõned küsimused.

Hiljuti Brüsselis toimunud Euroopa Ülemkogul jõuti otsusele, et riigid võtavad pagulasi vastu vabatahtlikkuse alusel. Eesti eelistus oleks vastu võtta pagulasi kooskõlas riigi rahvaarvu ja majanduse võimekusega, mis teeks meie osaks kuni 200 rahvusvahelist kaitset vajavat sõjapõgenikku kahe aasta jooksul.

Tegemist on inimestega, kes tõepoolest vajavad kaitset, kuna koduriik ei võimalda neil sinna tagasi pöörduda. Kui kõrvutame võimalikku kahtsadat pagulast sellega, et igal aastal asub Eestisse lühemaks või pikemaks ajaks elama üle 6000 välismaalase, siis meie pakutud panus sõjapõgenike ja teiste pagulaste abistamiseks on mahus, millega tuleme toime.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles