Vaost pakku: pagulastele näidati Eestit

Katrin Uuspõld
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvas uudistas Vao külas motomehi ja nautis ilusat ilma, pagulased aga nautisid ilusat ­ilma ja ­uudistasid Eesti kultuuriväärtusi ning -sündmusi Tallinnas ja Tartus.
Rahvas uudistas Vao külas motomehi ja nautis ilusat ilma, pagulased aga nautisid ilusat ­ilma ja ­uudistasid Eesti kultuuriväärtusi ning -sündmusi Tallinnas ja Tartus. Foto: Kasper Mäe

Vao pagulaskeskuse elanikke ei olnud laupäeval “kodus”, sest motomehed olid plaaninud Vao külaelanike toetuseks ürituse ning võõramaalased olid viidud selleks ajaks Eestit avastama.

Mõni aeg tagasi tekkis FBsse grupp, mis tahab aidata pagulasi. “Ma arvan, et on kõigi meie huvides, et kui Eestis on juba inimesi, kes on siia sisse rännanud, ja kui neid tuleb veel, siis töötame selle nimel, et nende jaoks meie ühiskonnas vajaliku koha leidmine oleks võimalikult kiire ja valutu. See ei ole ainult valitsuse või riigiametnike töö. See on ka meie, eestlaste, ülesanne,” ütles üks grupi loojatest, kes soovis ajakirjanduses jääda anonüümseks.

Nõnda taheti anda motomeestele elegantne ninanips ja pakkuda pagulaskeskuse elanikele samal päeval võimalust väljasõiduks pealinna. Huvilisi oli palju. Kuni ühel päeval anti korraldajatele pagulaskeskusest teada, et ekskursioonile tulla siiski ei soovita. Põhjus jäi ebaselgeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles