Repliik: Nautimata kontsert

Kristel Kaljuvee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristel Kaljuvee.
Kristel Kaljuvee. Foto: Meelis Meilbaum

Lubasin sel nädalavahetusel külastada maalilises Rannapungerja jõesuudmes toimunud festivali, et laupäevasesse lehte arvustus kirjutada. See on meie igasuvine mõnu – kuulata Peipsi laine tasase loksumise ja vana majaka plinkimise saatel Eesti parimad džässartiste. Ühendan meeldiva kasulikuga, lubasin, sest kontserdipaiga läheduses asub minu perekonna suvituspaik. Igasuvine rituaal on ka paadisõit mööda jõge otse kontserdipaika.

Oodatud nädalavahetus jõudis kätte ja paat lasti vette. Olime valmis. Siis käis suur pauk. Jõge mööda kihutanud purjus jetijuht sõitis meie ankrus oleva paadi nurga maha. Kohale tulid nii politsei kui piirivalve, kuid mõlemad väitsid, et nende võim jõe peale ei ulatu. Soovitasid keskkonnaameti poole pöörduda. See aga niisuguste asjadega ei tegele. Olime üsna nõutud. Vähemalt tunnistas süüdlane oma tegu ning lubas kahju hüvitada.

Meie tuju oli aga kadunud. Kontserdile jala ka minna ei tahtnud – siis pole õiget tunnet. Kuulasime kaugele kõlavat Airi Allvee vägevat häält enda õue pealt. Asi seegi, kuid arvustus jääb nüüd küll kirjutamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles