Tiit Vähi: investeeringud Sillamäe sadamasse ei peatu

Ago Gaškov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sillamäe sadam.
Sillamäe sadam. Foto: Erakogu

Euroopa Liidu ja Venemaa vaheliste majandussanktsioonide tõttu on investeeringuid Sillamäe sadama arendamiseks kokku tõmmatud, kuid sadama areng ei ole peatunud, ütles nõukogu esimees Tiit Vähi.

Vähi sõnul on sadama infrastruktuur jõudnud sellisele tasemele, et pole enam põhjust vette raha panna. “Praegu on sadama infrastruktuuri investeeritud ligikaudu 200 miljonit ja igasugustesse terminalidesse ligikaudu 300 miljonit eurot. Sadama võimsus on kaks kuni kolm korda suurem tegelikust kasutusest. Meil on kolm kilomeetrit kaid ja sügavused on 15,5 kuni 16 meetrit. See võimaldab kutsuda siia investoreid ja teha investeeringuid ka oma kompaniidega,” rääkis Vähi.

Praegu on tema sõnul käsil läbirääkimised belglastega, kes omakorda avavad tee Lõuna-Ameerikasse ja Hiinasse. “Siin on käinud inglased ja suured Venemaa kompaniid. Tegeleme endiselt ka kohalike veostega, vedades puidutooteid ja killustikku ning oleme huvitatud koostööst pelletitootjatega – kas nad tahaksid arendada Sillamäel või teha koostööd Venemaa kompaniidega,” jätkas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles