Remedium ühineb Dimelaga

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Remediumi ühineb Dimelaga. Fotol Remediumi juht Sivar Irval.
Remediumi ühineb Dimelaga. Fotol Remediumi juht Sivar Irval. Foto: Arvet Mägi

Veterinaarravimite ja -toodete hulgimüüjad Remedium ja Dimela allkirjastasid ühinemislepingu, ühinemise peab heaks kiitma konkurentsiamet.

Ühinevate ettevõtete aastakäive oli mullu ühtekokku 10,5 miljonit eurot, teatasid ettevõtted.

Remediumi juhi Sivar Irvali sõnul on ühinemas kaks väga sarnast firmat. "Meie ettevõtted on sarnased nii toodete, teenuste kui ka väärtuste ja põhimõtete osas," ütles Irval.

Dimela nõukogu esimehe Kadri Kullmani sõnul sündis ühinemisplaan turuolukorrast, kus konkureerida tuleb suurte rahvusvaheliste ja kohalike ettevõtete ja kohaliku ravimikontserniga. Veterinaariaturg on Kullmani sõnul kahe aastaga kasvanud 1,5 miljoni euro võrra ning sellest kasvust saavad eeskätt osa just suuremad tegijad.

Konkurentsiameti heakskiiduni tegutsevad Dimela ja Remedium jätkuvalt eraldi ettevõtetena.

Mõlemad ettevõtted on veterinaarravimite ja -toodete valdkonnas tegutsenud aastast 1992, seega üle 20 aasta. Dimela 2014. aasta müügitulu Eestis oli 6,2 miljonit eurot, Remediumil 4,3 miljonit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles