Kanda võib kõike – aga nii, et teisi ei häiri

Katrin Uuspõld
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Froufrou-seelik jõudis Eestis massidesse mullu suvel ning jätkab oma võidukäiku. Tema juured on aga Prantsusmaal, kus rokokoo-ajastul kandsid naised analoogset satsiseelikut alusseelikuna, mis pealisrõiva kohevaks muutis. Volüümikamatel naistel soovitab Jule Käen-Torm seda seelikut siiski mitte kanda, sest see muudab naise veelgi lopsakamaks. Pildil olevat Mammu Couture’i õmmeldud seelikut kannab Ingrid Jakobson, kes ütleb, et tunneb end romantilise satsiseelikuga naiselikult, lausa printsessina.
Froufrou-seelik jõudis Eestis massidesse mullu suvel ning jätkab oma võidukäiku. Tema juured on aga Prantsusmaal, kus rokokoo-ajastul kandsid naised analoogset satsiseelikut alusseelikuna, mis pealisrõiva kohevaks muutis. Volüümikamatel naistel soovitab Jule Käen-Torm seda seelikut siiski mitte kanda, sest see muudab naise veelgi lopsakamaks. Pildil olevat Mammu Couture’i õmmeldud seelikut kannab Ingrid Jakobson, kes ütleb, et tunneb end romantilise satsiseelikuga naiselikult, lausa printsessina. Foto: Eve Aigro

Suvesoojad ilmad (mis hetkel on küll pisut pilvisema ilme võtnud, loodetavasti vaid ajutiselt) on toonud kaubanduskeskustesse palja ülakehaga meesterahvaid, kontorisse tööle napimas rõivas naisterahvaid – sest on ju suvi. Aga kas igasuguse rõivaga passib minna igale poole?

Virumaa Näitused juht ja ühtlasi etiketiõpetaja Raivo Riim viitab, et mõne aasta eest keelas Lissaboni linnavalitsus kesk­linnas palja ülakehaga liikumise. “Põhja- ja Kesk-Euroopa turistid, kes olid Porto veinist nina punaseks tõmmanud ja liikusid oma paksude paljaste kõhtudega, häirisid teisi, eriti Aasiast tulnud turiste. Siis linnavalitsus otsustas keelata paljalt südalinnas liikumise ning teenindusasutustes poolpaljaste klientide teenindamise,” räägib ta. “Ma leian, et ka Eestis ei peaks palja ülakehaga mehi kaupluses teenindama.”

Samal ajal rõhutab Riim, et ta ei ole sugugi puritaan ja leiab, et Võsul võiks olla samuti nudistide rand nagu Pärnus ja Narva-Jõesuus – lihtsalt iga asi omas kohas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles