Haljalas on humalavett pruulitud 40 aastat

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiina Kungla, kes on õlletehase alguspäevist seal keetjana töötanud, oli ka esimese õllevirde meister.
Tiina Kungla, kes on õlletehase alguspäevist seal keetjana töötanud, oli ka esimese õllevirde meister. Foto: Kasper Mäe

Sellel suvel jõuab Haljala õlletehas kahe olulise verstapostini. 7. juulil 1975 keedeti sealses tehases esimene õllevirre. Kuu aega hiljem alustati õlle villimisega pudelitesse. Kesvamärjukese ajalugu maakonnas oli alguse saanud.

Juulikuu seitsmendal päeval 40 aastat tagasi segas esimest õllevirret kokku tollal 21aastane keetja Tiina Kungla (61). Ilusal suvisel päeval alustati õlleteoga õhtupoolikul.

“Tööl oli kaks keetjat, tegime siis esimese keedu. Katlasse, kus oli enne toodetud maltoosat, pandi linnast liiga suur kogus. Vaatasime kohe, et asi ei toimi. Ja ei saanudki sellest asja. Katla segaja läks remonti ja virre Haljala sigalasse,” meenutas Kungla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles