Loomaterapeut, jõua koer Donaldi tervist toetama

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loomaterapeut Jaanus Nõgene võtab 
valu. Käte mõjul ja masinate jõul aitab ta Donaldi vaevuseid vähendada.
Loomaterapeut Jaanus Nõgene võtab valu. Käte mõjul ja masinate jõul aitab ta Donaldi vaevuseid vähendada. Foto: Anu Viita-Neuhaus

Tere, mina olen Donald! Kas te ikka kuulsite? Vist mitte. Ma olen vaikne ja arglik koer, kes võtab kõike hinge. Mõnikord kardan vist enda saba otsa ka. Elan Rakvere äärelinnas ja selline vaikne keskkond sobib minu tasase loomuga. Tõult olen Berni Alpi karjakoer. 9aastane. Haige. Mul on krambid, mõnikord ei võta ma jalgu alla. Oleme külastanud arsti, kuid nüüd on mind aitamas käinud terapeut Nõgene. Tema tuleb siis, kui mul on eriti halb. Tuleb tänagi. Aga tervis, tänan küsimast, polegi nii kehv!

“Kui omanik helistab ja ütleb, et mul on 50 eurot, kas ma tulen sinu juurde või lähen loomaarstile, siis ma eelistan, et inimene alustab loomaga arsti juurest. Kui ta pole abi saanud, siis ma aitan. Minu töö eesmärk on looma heaolu parandamine,” selgitas Jaanus Nõgene. Loomaterapeudina peab ta kõigepealt võitma koera usalduse.

“Kasutan selleks kehakeelt, saadan rahustavaid signaale, paitan turja. Käe asetamisega koerale saan informatsiooni tema seisundi kohta. Koera olukorrast lähtuvalt kasutan tema ravimisel 5-6 teraapiat. Esmane info tekib lähtuvalt looma kehatemperatuuride erinevustest – kus on soojem-külmem,” rääkis terapeut, kes kinnitas, et seal, kus on valu, õhkub lausa kehalt kuuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles