Tapa vald soovib raudteejaama veetorni lammutamisest päästa

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii Tapa vana raudteejaama hoone kui ka veetorn on linna jaoks olulised sümbolid.
Nii Tapa vana raudteejaama hoone kui ka veetorn on linna jaoks olulised sümbolid. Foto: Meelis Meilbaum

Eesti Raudtee on pöördunud Tapa vallavalitsuse poole sooviga lammutada vaksali juurde kuuluv veetorn ning taotlenud selleks projekteerimistingimusi, vald on aga seisukohal, et väärtuslik sümbol ning mainekujunduselement peaks säilima.

Tapa vallavanem Alari Kirt rääkis, et esimest korda pöördus AS Eesti Raudtee Tapa valla poole veetorni lammutamise küsimuses mullu kevadel. Ta märkis, et ühe terviku moodustavad veetorn ja raudteejaama hoone on ajaloolised objektid ning sümbolid, millel on elanike jaoks suur emotsionaalne tähtsus. Seetõttu on omavalitsus veetorni lammutamise vastu.

Vald seadis tingimuseks, et kõigepealt peab ettevõte koostama eksperthinnangu, mis annaks vastuse küsimustele, millises tehnilises korras on veetorn-depoo ning kui palju läheks maksma selle kordategemine. “Eksperthinnangu järeldus oli, et veetorni renoveerimine on ebamõistlik selle kulukuse tõttu ning ka seepärast, et sellele on keeruline kasutust leida,” rääkis Kirt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles