Tuulikki Bartosik: “Pärimusmuusik pole ainult külapillimees”

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakverest pärit rahvusvaheliselt tuntud Põhjamaade ja Eesti pärimusmuusik, akordionist ja muusikapedagoog Tuulikki Bartosik esineb suvel Võsu Jazz Festivalil oma uue trioga.
Rakverest pärit rahvusvaheliselt tuntud Põhjamaade ja Eesti pärimusmuusik, akordionist ja muusikapedagoog Tuulikki Bartosik esineb suvel Võsu Jazz Festivalil oma uue trioga. Foto: Erakogu

Rakverest pärit rahvusvaheliselt tuntud Põhjamaade ja Eesti pärimusmuusik, akordionist ja muusikapedagoog Tuulikki Bartosik esineb suvel Võsu Jazz Festivalil oma uue trioga.

Trio koosseisus astuvad juulis kõrvuti Tuulikkiga Võsul lavale soomlasest klaverivirtuoos Timo Alakotila ja Curly Stringsist tuntud Villu Talsi mandoliinil.

Kohtusin Lääne-Virumaa ja Võrumaa juurtega Eesti tänaseks ehk tuntuima pärimusmuusikat mängiva akordionistiga esimest korda käesoleval aastal Stockholmi kuningalossi vastas ühes linna kauneimas kontserdisaalis Eric Ericsonhallenis. Väikesel Skeppsholmeni saarel asuvas valgete kuplitega hoones esines Tuulikki sel mai päikselisel nädalavahetusel kõrvuti Võsu festivali peakorraldaja, bassimängija Rickard Malmsteni, väliseesti helilooja ja pianisti Toomas Tuulse, Stockholmi Eesti segakoori ja rahvatantsuansambliga Virvel.

Samal kuul astus Tuulikki üles Inglismaal BBC otseeetris, et tutvustada oma uut albumit “Chatterbox”, ja Lõuna-Eestis Rõuges Mari Kalkuni taluköögis, kus lauldi võrukeelseid lastelaule.

Olete peamiselt tuntud kui pärimusmuusik, mängite nii eesti kui rootsi pärimusmuusikat ja teie viimase aja muusikalooming liigub kahe traditsiooni vahel. Kas peate end läbi ja lõhki pärimusmuusikuks?

Pärimusmuusika on minu jaoks liiga lahterdav termin, kirjeldamaks seda, millist muusikat ma mängin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles