Kiri: Ida-Viru maavanema Andres Noormägi kiri ERRi juhatuse liikmele Ainar Ruussaarele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Austatud härra Ruussaar.

Esmalt tänan, et ERR pööras laupäevases “Aktuaalses Kaameras” palju tähelepanu Ida-Virumaal aset leidvatele koondamistele. Ka maavalitsusele teeb umbes 600 inimese enam-vähem üheaegne koondamine muret.

Nüüd aga meie teisest murest, mis on tekkinud seoses laupäevases “Aktuaalses Kaameras” eetris olnud jätkulooga. Ehkki tekstiliselt oli saatelõik tasakaalus – ekspert Vladimir Juškin ja siseminister Hanno Pevkur tõid välja probleemi kaks tahku ja Vladimir Juškinil on väga paljus õigus, hübriidsõda käib – häiris väga materjali pildikasutus. Ida-Ukraina kaadrite näitamine ilma igasuguste kommentaarideta, isegi ilma viiteta arhiivile, Ida-Virumaa olukorra iseloomustamiseks on vähemalt kohatu, kui mitte provokatiivne.

Küsimus Is Narva next? on viimaste kuude jooksul kõlanud väga paljude Ida-Virumaal käinud välisajakirjanike suust. Välisajakirjanike puhul on see mõistetav. Eesti ajakirjanike puhul mitte. Ma leian, et Eesti Rahvusringhääling võiks taoliste olukordade käsitlemisel lähtuda Eesti riigi huvidest, laskumata vaenuõhutamise piirimaile, ning olla soliidne ja tasakaalukas ka pildimaterjalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles