Teadmatus tekitabki meis palju hirmu

, Rakvere linnavolikogu keskfraktsiooni esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Tamm.
Urmas Tamm. Foto: Arvet Mägi

Selle suve puhkused kulgevad hoopis teises vaimses ja hingelises mõõtmes kui tavaliselt. Eriti kõva närvikavaga või vastava koolituse saanud inimesed suudavad ennast muidugi maailmamuredest eemale mõelda, aga tavalisel inimesel on kusagil kuklas ikka küsimused: mis saab pagulastest, kuidas laheneb Kreeka kriis, kas Euroopa Liit hakkab lagunema ja mis juhtub edasi Ukrainas? Loomulikult saab end puhkuse ajaks ka näiteks umbjoobesse peita, siis saab ehk ennast tunda autonoomse ja sõltumatu suurusena, keda maailma asjad ei koti.

Mida me teame?

Avatud maailm ehk globaliseerumine on saabunud eestimaalaste püha aega – puhkuseid segama. Küllap saame nüüd paremini aru nende demonstrantide mõtteviisist ja nõudmistest, kes maailma suurriikide juhtide kogunemiste aegu on läinud kokkusaamispaika globaliseerumise vastu protestima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles