5000 jahimeest hoidsid püssid põõsas

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lammasmäel peetud jahimeeste 35. kokkutulekul oli tööd ja rõõmu. Taidlusvoorus said nii mõnedki abi ja kaitset loomadelt.
Lammasmäel peetud jahimeeste 35. kokkutulekul oli tööd ja rõõmu. Taidlusvoorus said nii mõnedki abi ja kaitset loomadelt. Foto: Kaarel Roht

Nädalavahetusel kogunes 5 000 jahimeest ja -naist Kunda lähedale Lammasmäele, et võistelda, pidutseda ja õppida. Eesti Jahimeeste Selts pidas legendaarses kohas juubelihõngulist, 35. kokkutulekut.

Hõõguvate silmadega ilvese- ja mägratopised jälgisid igat möödujat, sealihakäntsakad keerlesid vardas, sepp lõi raskelt alasile, mööda teerada liikusid loomanahkades inimesed. Kuskil lendas helikopter, keegi sõi friikartuleid. Kunda kultuuri aegne elu segamini praegusega. Noored, vanad, naised, mehed – kokku oli saanud 5 000 iga nädal relvi kõmmutavat inimest.

Kokkutulek nimega “Tagasi juurte juurde” on jahimeeste ja nende sõprade iga-aastane suursündmus. Nendel päevadel ei kütita metsades ega lasta päev otsa tiirus, vaid ollakse koos omadega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles