Võsul avati kauaoodatud sadam

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vallavõim loodab, et turismi ja kalapüügi edenemisega mõjub sadam Võsu arengule positiivselt.
Vallavõim loodab, et turismi ja kalapüügi edenemisega mõjub sadam Võsu arengule positiivselt. Foto: Meelis Meilbaum

Laupäeval lõigati orkestri lõbusate viiside saatel merelõhnalises rannas läbi kalavõrk, mis tähistas Võsu sadama avamist. Laevade teekonna alguse korralikust tähisest oli unistatud kakskümmend viis aastat.

Põline võsulane, vana kalamees Ermu Valme (81) jõudis Võsu sadama taaskordse valmimise oma silmaga ära näha. “Olin juba lootust kaotamas, mõtlesin, et raha ei saa ja sadam jääbki tegemata,” rääkis peaaegu kuuskümmend aastat kalur olnud Valme.

Sellest, kui keeruline oli sadama valmimine, kõneles avamise päeval ka Vihula vallavanem Annes Naan. “Nende aastate jooksul on ette tulnud igasugu raskusi. Asukoha valik, vaidlused vajaduste üle, rahastamine,” loetles ta probleeme. Kõige keerulisem oli rahalise katte leidmine. “2013. aastal oli meil hanke võitjaga sõlmitud 1,7 miljoni eurose mahuga leping. PRIAst eraldati  222 786 eurot. Tagantjärele võib öelda, et risk tasus end ära: kuulutasime välja uue hanke, saime PRIAst lisaks 203 329 eurot ja tulemus on nüüd Võsu rannas näha,” rõõmustas Naan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles