Punklaulupeo kavast leiab tuntud Pussy Rioti loo

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavusel punklaulupeol kõlab Pussy Rioti lugu "Bogoroditsa, djevo".
Tänavusel punklaulupeol kõlab Pussy Rioti lugu "Bogoroditsa, djevo". Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Tänavu kolmandat korda toimuva punklaulupeo kavast leiab ka Vene punkbändi Pussy Riot loo "Bogoroditsa, djevo", mis tõi Venemaal bändiliikmetele kaasa vanglakaristuse.

Punklaulupeo korraldaja Üllar Saaremäe ütles, et Pussy Rioti lugu ei ole punklaulupeo kavas mingi poliitilise tagamõtte ega eesmärgiga. "Pigem on see selline poolehoiuavaldus inimõigustele," sõnas Saaremäe.

Pussy Riot esitas 2012. aasta veebruari lõpul Moskva Lunastaja Kristuse kiriku altari ees laulu, mida nad ise nimetasid punkpalvuseks. Minutipikkuses laulus kutsutakse Neitsi Maarjat ajama presidendiks tagasi valitud Vladimir Putin minema ning hakkama feministiks, samuti taunitakse vene õigeusu kirikut Kremliga mestimise eest.

Rakveres toimub tänavu augustis kolmas punklaulupidu, mis sel korral kannab pealkirja "Aju puudutus".

Punklaulupidu toimub Rakveres 21.-22. augustil, neist esimesel päeval toimuvad proovid ja teisel kontsert. Lisaks toimus sel korral ka kaks eelproovi, mis leidsid aset 25. aprillil Tartus ja 26. aprillil Tallinna külje all Rael.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles