Pandivere piirkonna põhjavesi on osaliselt reostunud

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pandivere ja Adavere piirkonna põhjavee reostus on viimaste aastate jooksul pidevalt suurenenud. Mõnede kaevude vesi on muutunud täiesti joogikõlbmatuks, sest nitraatioonide sisaldus vees aina kasvab, ütles keskkonnaministeeriumi veeosakonna peaspetsialist Rene Reisner.

“Inimesed, kes elavad suurtele farmidele lähemal, on kurtnud kaevuvee kehva lõhna üle,” rääkis Väike-Maarja valla keskkonna- ja heakorraspetsialist Kalev Nõmmiste. Keskkonnaministeeriumi väitel on reostuse põhjuseks väetiste kasutamine ja põllumajandusettevõtete aktiivne tegutsemine nendes piirkondades.

Kui 2010. aastal oli Eesti veekogude seisund üks parimaid Euroopa Liidu liikmesriikide seas, siis eelmiseks aastaks oli 155 veekogu seisukord halvenenud. Osaliselt on selle põhjusteks liigsed toitained ehk kõrge lämmastiku ja fosfori sisaldus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles