Sõbralaat võtab järgmisel aastal merepäevade peo üle

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neptuni kellalöök lõi merepäevad valla. Kahe päeva jooksul oli võimalus jalutada laevadel, tantsida rannas, kuulata ansambleid, ostelda laadal, osaleda räimekonkursil ja spordivõistlustel.
Neptuni kellalöök lõi merepäevad valla. Kahe päeva jooksul oli võimalus jalutada laevadel, tantsida rannas, kuulata ansambleid, ostelda laadal, osaleda räimekonkursil ja spordivõistlustel. Foto: Retimo.ee

Täisealiseks saanud Kunda merepäevi oli läinud laupäeval uudistamas ligi kaks ja pool tuhat inimest. Populaarne üritus jääb järgmisel aastal vahele, sest siis toimub sel ajal sõbralaat.

Kunda sõbrad, kohalikud inimesed ja merekuningas Neptun isiklikult takseerisid huviga sadama territooriumit, mis muidu merelinna elanikele suletud. Sära silma tõid ka ekskursioonid sõpruslaevale Tasuja, piirivalve patrulllaevale Pikker ja sadama puksiirlaevale Kunda.

Kuusteist aastat merepäevade üks eestvedaja olnud Maiu Küngas nentis, et ürituse eesmärk on lähendada inimesi mereteemaga. “Et inimestel oleks põhjust tulla randa, mis on imeliselt ilus, ja osa saada vahvatest tegevustest. Igal aastal on selles sündmuses ka killuke uut.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles