Kel oma maasikatalunikku pole, saab suvised marjad turult

Katrin Uuspõld
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere külje all Roodeväljal on Antsu Maa OÜ maasikapõllul esimene korjesuvi. Perenaise Liis Lille sõnul on maasikate vastu huvi väga suur. Abiline Triin Truss (pildil) ütleb, et töö konti ei murra.
Rakvere külje all Roodeväljal on Antsu Maa OÜ maasikapõllul esimene korjesuvi. Perenaise Liis Lille sõnul on maasikate vastu huvi väga suur. Abiline Triin Truss (pildil) ütleb, et töö konti ei murra. Foto: Meelis Meilbaum

Lääne-Viru maasikakasvatajad on saanud paar nädalat marju noppida ja müüa. Mõned kauplevad turul ja enamikul neist on välja kujunenud kindel klientuur, kes maasikatele ise järgi tuleb. Vähesed pakuvad võimalust marjad ise põllult korjata.

Rakke vallas Ao külas üle kümne aasta maasikaid kasvatanud Valli Neidra otsustas, et tänavu on viimane suvi, mil maasikaid müügiks pakutakse. “Väiketootjale on müügihind nii madal, et see ei korva kulusid,” ütles ta ja märkis, et 3—4 eurot kilost küsida oleks Eesti oludes õiglane. 2 eurot on vähe, sest kallid on nii väetised kui taimekaitsevahendid, oma töö veel peale selle. “Korjan ise, teisi põllule ei lase, sest muidu nopitakse vaid suuri ilusaid maasikaid, väiksemad jäetakse alles, aga kui korje jääb vahele, lähevad need hallitama,” rääkis Neidra.

Samas vallas Lasinurme külas üle 15 aasta maasikaid kasvatanud Keäri pere on samuti maasikamaid vähendanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles