Avatud talude päeval osaleb üle neljakümne mahetootja

Merly Raudla
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kitsed. Foto on illustratiivne.
Kitsed. Foto on illustratiivne. Foto: Ants Liigus

Sel pühapäeval toimuval esimesel üle-eestilisel avatud talude päeval kutsuvad külla 41 mahetalu, kelle juures saab tutvuda mahetootmisega loomakasvatusest kanepikasvatuseni ning mesindusest ravimtaime- ja marjakasvatuseni. Mahetalusid on kõigist maakondadest, kõige rohkem Põlvamaalt.

„Mahetootjad on avatud meelega ja lahkesti valmis huvilistele näitama, kuidas mahetootmine praktikas käib. Seda kinnitab tõsiasi, et koguni neljandik avatud talude päeval osalevatest ettevõtetest on mahetootjad,“ ütles Airi Vetemaa Eesti Mahepõllumajanduse Sihtasutusest. „Just talus kohapeal saab kõige paremini vastuseid, mille poolest erineb mahetootmine tavapõllumajandusest ja millised on mahetoidu kasulikud omadused.“

Avatud talude päeval osalevad Virumaa mahetootjad:

·         Konju Mõisa talu, Ida-Virumaa – kitsekasvatus ja kitsepiima tootmine ja -töötlemine, miniloomaed, Eesti parim mahetootja 2014

·         Tagavälja talu, Ida-Virumaa – elulaaditalu, kohalik toit

·         Taali Mesila, Lääne-Virumaa – mesindus - tootmine, töötlemine

·         Karepa ravimtaimeaed, Lääne-Virumaa – ravim- ja maitsetaimekasvatus, kohalik toit

·         Kulina jahuveski, Lääne-Virumaa – jahuveski tutvustamine, koduloomad, kohalik toit, töötoad

Esimene üle-eestilinel avatud talude päealv avab külastajatele oma uksed ligi 150 põllumajandusettevõtet ja talu üle Eesti.

Külastajatele näidatakse suuremaid farme ja väiksemaid talusid, põnevat põllumajandustehnikat, suuri ja väikesi loomi ning taimi. Kohapeal saab maitsta ehedat talutoitu ja osta kaasa kohalikke tooteid. Täpsem info taludest ja nende asukohtadest vt www.avatudtalud.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles