Sadamasegadus Käsmus jätkub

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülikool on alustanud aia ehitamist, seetõttu soovib vallavalitsus nihutada tee muuseumile lähemale, üle pildi keskel oleva ala, kus on muuseumi laevaehitusplats ja materjaliladu.
Ülikool on alustanud aia ehitamist, seetõttu soovib vallavalitsus nihutada tee muuseumile lähemale, üle pildi keskel oleva ala, kus on muuseumi laevaehitusplats ja materjaliladu. Foto: Meelis Meilbaum, töötlus

Jamad Käsmu sadama ümber ei taha lõppeda, nüüd on probleemiks saanud sadamasse viiv tee, mis jookseb üle Tartu ülikoolile kuuluva kinnistu.

Nimelt on ülikool (õigemini küll Tartu ülikooli Eesti mereinstituut) alustanud oma kinnistu piiramist aiaga ning see sulgeks ka sadama juurde viiva tee.

Vihula vallavanem Annes Naan ütles, et kinnistuomanikul on küll õigus oma kinnistu piirata, kuid praegusel kujul on tegemist ebaseadusliku ehitustegevusega, sest ka aia ja väravate rajamine on vaja kooskõlastada omavalitsusega ning Lahemaa rahvuspargiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles