Kaupade lossimine Eesti sadamates kahanes poole aastaga 26 protsenti

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Statistika väidab, et kaupade lossimine Eesti sadamates on poole aasta arvestuses aastaga langenud 26 protsenti ja kaupade lastimine on vähenenud 15 protsenti. Foto on illustratiivne.
Statistika väidab, et kaupade lossimine Eesti sadamates on poole aasta arvestuses aastaga langenud 26 protsenti ja kaupade lastimine on vähenenud 15 protsenti. Foto on illustratiivne. Foto: Arvet Mägi

Kaupade lossimine Eesti sadamates on poole aasta arvestuses aastaga langenud 26 protsenti ja kaupade lastimine on vähenenud 15 protsenti. Kunda sadama direktor Aleksander Nikolajev ütles, et neil on läinud tõusvas tempos.

Statistikaameti andmetest lähtuvalt lossiti poole aasta kokkuvõttes Eesti sadamates pisut üle 5 miljoni tonni kaupa ning lastiti 13,5 miljonit tonni kaupa.

Juunis lossiti Eesti sadamates 915 200 tonni kaupa, mida on aasta varasemast tasemest 15 protsenti vähem.

Kaupade lastimine kahanes 18,4 protsenti 1,9 miljonile tonnile.

Kunda sadama direktor Aleksander Nikolajev kinnitas, et nemad kahanemist ei tunneta. "Võrreldes mullusega on meil läinud tõusvas tempos. Regionaalse kaubasadamana me kahanemist ei tunneta.

Suve keskel siiski on tunda kollektiivpuhkuste mõju ja juuli on seetõttu olnud pisut rahulikum kuu," nentis Nikolajev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles