Aseri vald huvitub ühinemisest Kundaga

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru-Nigula kihelkonna piiresse jäid vanasti nii Kunda kui ka Aseri, ajalooliselt oleks taoline ühinemine igati loogiline.
Viru-Nigula kihelkonna piiresse jäid vanasti nii Kunda kui ka Aseri, ajalooliselt oleks taoline ühinemine igati loogiline. Foto: Meelis Meilbaum

Kuigi käes on südasuvi ja puhkuste aeg, toimub kohaliku tasandi poliitikas tõsine elavnemine. Kiviõli ühinemisettepanek naabervaldadele on pannud elu liikuma ka Lääne-Virumaal.

Kiviõli volikogu esimees Eldur Lainjärv ja linnapea Nikolai Vojeikin saatsid eelmisel nädalal Lüganuse, Aseri ja Sonda vallale ettepaneku alustada omavalitsuste ühinemiseks konsultatsioone, kirjutab Põhjarannik.

Kirjas märgitakse, et arvestades Kiviõli piirkonnas toimunud rahvastiku vähenemist ja vananemist, ei suuda omavalitsused üksi jäädes täita neid hindamiskriteeriume, mida vabariigi valitsus on praegu omavalitsustele välja töötamas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles