Avatud talude päeval osalesid kümned tuhanded huvilised  

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taludesse kutsusid inimesi maitsekad õhupallidega kaunistatud viidad.
Taludesse kutsusid inimesi maitsekad õhupallidega kaunistatud viidad. Foto: Kasper Mäe

Pühapäeval toimunud esimesel üle-eestilisel avatud talude päeval osalesid kümned tuhanded huvilised ning taludesse ja põllumajandustootmistesse tehti üle 44 000 külastuse.

„Esimene üle-eestiline avatud talude päev oli üle ootuste edukas ja sellest said osa kümned tuhanded huvilised – kokku tehti ettevõtetesse üle 44 000 külastuse,“ ütles avatud talude külastuspäeva projektijuht Karin Volmer.

Avatud talude päeval sai külastada ettevõtteid alates Eesti suurimast piimatootmisest kuni kodumaise siidrivabrikuni, Eesti parimaid mahetootjaid, mitmeid suuri ja väikesi looma- ja teraviljakasvatajaid, aiandeid, puuvilja- ja marjakasvatajaid, ravim- ja maitsetaimede kasvatajaid, väiketöötlejaid ning turismitalusid. Vähemalt ühes ettevõttes õnnestus külalistel näha vasika sündi. 

 Lääne-Virumaalt osales ettevõtmises 16 talu ning ettevõtet.

Rekordiline arv külastajaid oli Raplamaal asuvas Kuusemäe talus, mida külastas ligi 1500 inimest.

Esmakordselt toimunud üle-eestilist avatud talude päeva korraldasid Põllumajandusministeerium ja Maamajanduse Infokeskus koostöös Eesti Põllumeeste Keskliidu, Eestimaa Talupidajate Keskliidu, Järva Arengu Partnerite ja Lõuna-Järva Koostöökoguga.

Avatud talude päeva korraldamist rahastati Eesti maaelu arengukavast 2014–2020 ja Euroopa Maaelu Arengu Põllumajandusfondist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles