Algasid uue Eesti mängufilmi “Teesklejad” võtted

Katrin Uuspõld
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmi üks peaosatäitjaid Mirtel Pohla.
Filmi üks peaosatäitjaid Mirtel Pohla. Foto: Erakogu

Esmaspäeval algasid Murastes uue Eesti mängufilmi, psühholoogilise draama “Teesklejad” võtted. Filmi režissööriks on Rakverest pärit Vallo Toomla, peaosalisi kehastavad Mirtel Pohla ja Priit Võigemast.

Režissöör Vallo Toomla, kelle jaoks “Teesklejad” on mängufilmidebüüt, ütles, et esimene võttepäev läks kenasti: oldi graafikus, ilm oli hea, meeskond usin ning näitlejad heas vormis. Toomla on varem tuntust kogunud oma tudengifilmidega (tema esimene lühifilm “Morbius” valiti PÖFFi lühifilmide festivali “Sleepwalkers” parimaks filmiks ).

Vallo Toomla sõnul on mängufilmi ettevalmistuse maht võrreldes lühifilmiga kordades suurem – ta on tegelenud selle projektiga juba kaks aastat. “On olnud aega vaagida,” märkis Toomla ja lisas, et mõnes mõttes on lühifilmi teha keerulisem, kuna võttepäevi on vaid 3-4 ning ühe päevaga tuleb filmida kolmandik tervikteosest.

Kui “Teesklejate” produtsent Riina Sildos Vallo Toomlale režissööritööd pakkus ja mees stsenaariumi läbi luges, oli ta nõus. “See lugu on minu eakaaslastest ja käsitleb minu enda jaoks läbikäidud teemasid, mis kolmekümnendates eluaastates inimesele on tuttavad. Tänu sellele olen valmis seda tegema,” märkis Toomla ja lisas, et trillerielementidega pööre oli talle väljakutseks.

Filmi stsenaariumi autorid on Livia Ulman ja Andris Feldmanis, kunstnik Eva-Maria Gramakovski ja operaator Erik Põllumaa. Filmi tootjaks produktsioonifirma Amrion OÜ, kaastootjateks on Studio Uljana Kim Leedust ja Studio Locomotive Lätist.

“Teesklejad” räägib Annast ja Juhanist, kel avaneb võimalus veeta suvenädal rikaste sõprade luksuslikus mereäärses maamajas. Esimesel puhkusepäeval saab Juhan töölt koondamisteate. Pinged kuhjuvad ja seavad nende suhte kahtluse alla: ehk ei olegi see armastus, mis on neid 8 aastat koos hoidnud, vaid hirm lahkumineku ees.

Tüli katkestab teine paar, Erik ja Triin, kes on tulnud randa telkima. Kui nende telk tormis puruneb, pakuvad Juhan ja Anna neile võimaluse veeta öö majas. Külalistele jääb mulje, et Anna ja Juhan on majaomanikud, ning viimased ei paranda seda eksitust, saades innustust võõraste imetlevatest pilkudest. Mida kaugemale nad lähevad, seda enam nad armuvad iseendasse oma uutes rollides. Kuni Juhan mõtleb välja vale, mida pole võimalik tagasi võtta ...

Filmivõtted vältavad kuu aega mereäärses villas Murastes, mis on Eesti kaasaegse arhitektuuri heaks näiteks. Villa on rajanud rahvusvahelise mainega arhitekt Emil Urbel ja sisearhitekt Tiina Mang.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles