Valitsuse sada päeva

, Rakvere linnavolikogu keskfraktsiooni esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Tamm
Urmas Tamm Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Valitsuse sajapäevast ametisolekut märkis peaminister Taavi Rõivase poliitiline ettekanne riigikogu ees, kus ta rääkis Eesti riigile praegu kõige tähtsamatest asjadest. Muidugi alustas ta Kreeka kriisist, jõudis julgeolekuni, pagulasteni ning välispoliitikat käsitledes kutsus peaminister saadikuid üles muutma Eesti poliitilist kultuuri vastutustundlikumaks ning riigimehelikumaks. Kõik kõnes käsitletu on õige.

Siiski oleks mul üks märkus: kui Taavi Rõivas tuletas saadikutele meelde, millised väljakutsed siseriiklikus plaanis valitsuse ees seisavad (haldusreform!), oodanuks, et ta märgib ära ka Ida-Virumaa suurkoondamisi.

Nii oleks peaminister näidanud idavirulaste mure mõistmist ja ka seda, et tema valitsus püüab omalt poolt midagi idavirulaste heaks teha. Või on probleem tühine? Siit naabrite poole vaadates – asi on enam kui tõsine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles