Rakvere Teatrimaja kuulutas kinomaja ehitamiseks välja uue hanke

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sihtasutus Rakvere Teatrimaja kuulutas välja riigihanke, et leida sihtasutuse kino- ja proovisaalimaja ehitajat.
Sihtasutus Rakvere Teatrimaja kuulutas välja riigihanke, et leida sihtasutuse kino- ja proovisaalimaja ehitajat. Foto: Marianne Loorents

Sihtasutus Rakvere Teatrimaja kuulutas taaskord välja riigihanke, et leida sihtasutuse kino- ja proovisaalimaja ehitajat. Maja varasema ehitaja E&G OÜ-ga lõpetati juuli algul leping, sest firma oli ehitustööd katkestanud.

Proovisaal ja 144 istekohaga kinosaal rajatakse endise Rakvere mõisa vankrikuuri varemetele, mis kuulub ühte kompleksi Rakvere frantsisklaste kloostri müüridega, seetõttu tuleb ehitusel arvestada võimalike arheoloogiliste kaevamistega.

Ehitama on plaanis hakata 2009. aastal kinohoone - proovisaali projektikonkursi võitnud Raul Vaiksoo töö "Kaduviku vare" järgi.

Mullu novembris sõlmis teatrimaja ehituslepingu kurikuulsa ehitusfirmaga E&G, kuid firma jõudis vaid osaliselt teostada vaia- ja kaevetööd ning kanalisatsiooni ja veetrassi liitumispunktide väljaehitamise, enne kui ettevõte kevadel ehitustööd ette hoiatamata pärast seda katkestas, kui vundamendiaugust tulid välja skeletid.

E&G OÜ-ga sõlmitud lepingu järgi oli kinomaja ehitusmaksumus 2,26 miljonit eurot, poole summast pidi tasuma Rakvere linn ja poole riik.

Kinotehnika hanke võitis 66 000 eurose pakkumisega 2014. aastal AS Datel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles