150 pagulast Vaosse ei tule

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii nad Itaaliasse, täpsemalt kurikuulsale Lampedusa saarele, jõuavad. Nende seast, kellele ÜRO on rahvusvahelise kaitse andnud, saab Eesti ise 150 enda jaoks sobilikku inimest välja valida. Eelistatult naisi lastega või terveid peresid. Ja ikka sõjapõgenikke.
Nii nad Itaaliasse, täpsemalt kurikuulsale Lampedusa saarele, jõuavad. Nende seast, kellele ÜRO on rahvusvahelise kaitse andnud, saab Eesti ise 150 enda jaoks sobilikku inimest välja valida. Eelistatult naisi lastega või terveid peresid. Ja ikka sõjapõgenikke. Foto: Reuters

Üleeile õhtul Brüsselis sõlmitud kokkulepe, mille kohaselt võtab Eesti vastu 150 pagulast, ei tähenda automaatselt seda, et Vao varjupaigataotlejate majutuskeskusesse rahvast juurde tuleks.

Nimelt annavad Eesti ametivõimud nendele 150-le Eesti elamisloa juba Kreekas või Itaalias ning siia tulles ootab neid ees elamispind.

Sotsiaalministeeriumi asekantsleri Rait Kuuse sõnul tuleb elukohad pagulaste jaoks leida ennetavalt, eelnevalt peaksid olemas olema ka tugiisikud, keeleõpetajad ja lastele koolid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles