Assamallas on nüüd võimalik mekkida killukest Ameerikat

Kristel Kaljuvee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti juurtega Ameerikas sündinud mees pani Assamallas püsti oma burgeriäri, kus loodab peatselt burgeri vahele pista enda toodetud värskest veiselihast kotlette.
Eesti juurtega Ameerikas sündinud mees pani Assamallas püsti oma burgeriäri, kus loodab peatselt burgeri vahele pista enda toodetud värskest veiselihast kotlette. Foto: Kasper Mäe

Sulaselget eesti keelt kõnelev ameeriklane Eric Leif Vanderer, kes peab kalliks Eesti metsi ja mäenõlvu, avas väikeses Assamallas burgerikioski, kus pakub ehtsat ameerikalikku hamburgerit.

Isegi vihmase ilmaga olid kioski ette platsile pargitud autod, kus sees rahulolevad kliendid mõnusalt burgerit nosisid. Kioski ümber sumisesid jalgrattaga jäätist ja vahukommi ostma tulnud lapsed, kes intervjuu jooksul veel teiselegi ringile tulid. Omanik Eric Leif Vanderer klientide puuduse üle kurta ei saa.

Burgeriäri võlub eelkõige oma lihtsusega – papitükile on kirjutatud rasvastes trükitähtedes “burger” ning kiosk ise asub haagises. Äri nimiprodukt, mida ka loo autor degusteeris, viib aga keele alla. Kui tavaline juustuburger koosneb kotletist, juustust, kurgist ja kastmest, siis delux-burgerile lisatakse ka sibulat, salatit, jalapeño pipart ja tomatit.

Loe edasi SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles