Võsul ehitatakse liivaskulptuure

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võsu rannas toimub ka sellel aastal suur liivaskulptuuride ehitamise võistlus. Foto on illustreeriv.
Võsu rannas toimub ka sellel aastal suur liivaskulptuuride ehitamise võistlus. Foto on illustreeriv. Foto: Tairo Lutter

26. juulil algusega kell 11 toimub Võsu rannas suur liivaskulptuuride ehitamise võistlus.

Üks korraldajatest Maire Muruvee ütles, et oodatud on 3-5 liikmelised võistkonnad ja vanusepiiranguid ei ole. "Hea oleks, kui tööriistad oleksid endal kaasas, aga hea tuju on lausa kohustuslik." 

Muruvee sõnul vaatab kerkivad skulptuurid üle väärikas žürii ning parematele jagatakse auhindu.

Uudne on sellel aastal see, et skulptuure meisterdavad professionaalid. 

"Hallan Kivisaar Palmse kandist ja Jüri Undusk Võsult oskavad meisterlikult käsitleda puitu ja teha kauneid puuskulptuure. Eks siis ole pühapäeval näha, kas sama häid tulemusi annab nende käte vahel ka liiv. Noored kunstnikud Anni Irs ja Mariina Tiidor on tuntud Elva kandis, aga ka kaugemal. Nende kahe kavandite järgi valmisid 2006. aastal Elva I Puukujude talgutel 18 vanade eestlaste Jumalaid kujutavad puuskulptuurid. Tallinnast tulevad Anita Porila ja Andres Hakmann. Mõlemad on õppinud Tartu Kõrgemas Kunstikoolis skulptuuri. Viimane lisaks Tallinna Kunstiakadeemias. Tuleb päris põnev võistlus, mida tasub kindlasti vaatama tulla," lubas Muruvee.

Žüriis osalevad Rakvere linnakunstnik Teet Suur, Vihula vallas tegutsev skulptor ja puuraidur Urmas Rauba ning populaarse ansambli Elephants From Neptune liige Jon Mikiver.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles