Kuue riigi noored õpivad Väike-Maarjas maaelu

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

21.-28. juulini leiab Simuna Naisteklubi eestvedamisel Väike-Maarja vallas aset rahvusvaheline noortevahetus "Avasta maaelu ja tegutse", mille eesmärgiks on noorte aktiviseerimine ja terve eluhoiak. 

Väike-Maarjasse kogunevad nädalaks 32 täisealist noort. Lisaks Eesti grupile on osalejad Aserbaidžaanist, Saksamaalt, Gruusiast, Ukrainast ja Itaaliast.  

Projektijuhi Jekaterina Maadla sõnul otsitakse noortevahetuse käigus ühiselt võimalusi muuta maaelu paremaks ning oma oskusi ja andeid rakendada.

“Mõttetegevust soodustavad sauna- ja kultuuriõhtud, läbimõeldud tegevused grupidünaamika loomiseks ja loovuse valla pääsemiseks ja muidugi inspireerivad osalejad ise,” rääkis Maadla.

Projekti koordinaatorid ja abilised omavad noorsootöö ja rahvusvahelise koostöö oskusi ning aitavad ja toetavad, andes samas palju vabadust tegevuste läbiviimisel ja enda õppimise analüüsimisel. Näiteks vastutab iga projektipäeva eest erineva riigi esindus.

Noortevahetuse teemaks on "Discover countryside via being active" (“Avasta maaelu ja tegutse”) ning lisaks ettevõtluse, tervisliku elustiili ja maatööalastele töötubadele matkatakse Väike-Maarja ümbuses, küpsetatakse leiba ja tutvutakse talueluga Väike-Maarjas Kaarli talus, saadakse uusi oskusi Loksa külas Ermo Loodi sepikojas ja keraamika töötoas, omandatakse metsas hakkamasaamiseks vajalikke teadmisi ning vahetatakse osalejate vahel teadmisi ja oskusi.

Korraldajad juhivad tähelepanu, et neljapäeval, 23. juulil liiguvad noored päeva esimeses pooles ringi Väike-Maarja alevikus, suhtlevad kohalike inimestega ja püüavad seeläbi tundma õppida Eestit ning ehk paremini ka ennast ja võimalusi oma kodukohas. Loodetavasti on ka kohalikud inimesed avatud meelega ja suhtlemisaltid kaugelt saabunud külalistega.

Päeva jooksul kogutud muljeid, fotosid ja videoklippe jagavad osalejad samal päeval, neljapäeval kell 17 Väike-Maarja seltsimajas üritusel, mis on avalik ja kuhu on oodatud kõik huvilised.

Noortevahetust rahastab SA Archimedes Euroopa Liidu Erasmus+ progammi vahenditest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles