Juhtkiri: Igaühe oma puu

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui kusagil on vaja mõni puu maha võtta, leidub päris palju neid, kes teemast kinni haaravad ning lärmi tõstavad. Pahatihti süvenemata sellesse, millisel põhjusel on puule kirves sisse vaja lüüa – ons tegu haige taimega, ehitusele ette jääva puuga või millegi muuga.

Metsades tehtavat lageraiet arvestades on päris naljakas, kui aktiivselt kohati mõne üksiku puu pärast võitlusesse asutakse. Kuigi Eesti on üks Euroopa metsarikkamaid riike, on siiski kõik puud väärtuslikud. Ometi ei saa me hakata ennast iga puu külge aheldama. Elu tahab ju elamist ning plaanid teoks tegemist. Puid on niikuinii rohkem kui inimesi.

Ning lõppeks on ju hea tava, et kui kusagilt üks puu maha võetakse, istutatakse selle asemele lähikonda uus. Mõnel pool on see lausa korraks kehtestatud. Ja on ju puugi nagu inimene – ka temal on oma piiratud eluaeg ning ükskord ootab ka puud paratamatu lõpp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles