Esimesed taimeterapeudid said atestaadid pihku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aiandusteraapia  sobib suurepäraselt nii vaimse kui ka füüsilise stressi leevendamiseks. Teraapia sisu, kestuse ja aja määrab spetsialist.
Aiandusteraapia sobib suurepäraselt nii vaimse kui ka füüsilise stressi leevendamiseks. Teraapia sisu, kestuse ja aja määrab spetsialist. Foto: Kasper Mäe

Lääne-Virumaal, peaaegu Järvamaa piiri peal, on Järsi küla. Seal asetseb Metsamõisa talu, kus looduse keskel asuvad puhta vee teemapark, meelteaed ja renoveeritud talumaja.

Ainuüksi silmaga nähtu põhjal võib seda kohta muinasjutuliseks nimetada, kuid lähemal tutvumisel peab ütlema, et selle koha hing, mõte ja olemus väärivad kordades enamat.

Metsamõisa talus korraldati pilootprogramm, et koolitada hortikultuurse teraapia spetsialiste. Sõna “hortikultuurne” tuleb ladinakeelsetest sõnadest hortus ja cultus, mis tähendavad aeda ja kultuuri. Eestikeelne sõna “aiandusteraapia” tähendab lillede, puu- ja köögiviljade, puude ja põõsaste kasvatamise teadust. Sellega tegelemisel arenevad inimese meel ja emotsioonid, siis omakorda kogukonnad ja nii lõpuks kogu ühiskond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles