Võsu ootab liivast kujusid meisterdama

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel suvel askeldasid Võsu rannas skulptuuride kallal peamiselt asjaarmastajad, tänavu on osalema kutsutud ka profid.
Eelmisel suvel askeldasid Võsu rannas skulptuuride kallal peamiselt asjaarmastajad, tänavu on osalema kutsutud ka profid. Foto: Andres Pulver

Võsu rannas toimub sel pühapäeval, 26. juulil kell 11 suur liivaskulptuuride meisterdamise võistlus. Oodatud on 3–5-liikmelised võistkonnad ja vanusepiiranguid ei ole. “Tore oleks, kui tööriistad võetaks ise kaasa, aga hea tuju on lausa kohustuslik,” lausus võistluse korraldaja, Võsu lasteaia õpetaja Maire Muruvee.

Igal suvel proovivad tuhanded lapsed Eestimaa randades valmistada liivast kujundeid. Aeg-ajalt korraldatakse ka võistlusi. Võsul on kesksuvine liivaskulptuuride meisterdamise võistlus saanud üheks suve traditsiooniliseks ürituseks. Kui eelmisel aastal oli selle toimumise ajal täiuslik rannailm, siis tänavu elame alles suvesooja ootuses.

“Merd on iga ilmaga nauditav vaadata. Ja hoolimata sellest, et päikest napib, tasub randa tulla ikkagi. Võtta kaasa pereliikmed ja head sõbrad. Mõelda üheskoos midagi vahvat välja ja proovida, kuidas selle valmistamine liivast õnnestub,” kõneles Muruvee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles